Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

ADVENTÜNK fényei 2016 (1. - 2. vasárnap)

2016-11-18 12:17:00

 ELSŐ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS OSTFFYASSZONYFÁN

„Ádvent idején szembe jön velünk
földi vándornak öltözötten,
ünnep-várásunk országútján,
lélek-terhelő nagy ködökben…
Gyertya kell! – Sok kis égő gyertya,
és lángokat hordozó kezek,
hogy amikor szembe jön velünk,
el ne kerüljük Őt, emberek!”

Sok család látogatott el november 27-én délután a falu központjában álló koszorú és betlehem köré, hogy együtt nyissák meg az adventi várakozás 4 hetes időszakát. Az ünneplő közösséget Horváth Sándorné művelődésszervező köszöntötte, utalva az ünnep közösség- teremtő erejére, majd Vass Albert szavait hallgatva emlékeztünk a régi karácsonyok hangulatára és készülhettünk lelkiekben a közelgő ünnepre.
Az első adventi gyertyát Mihácsi Szabolcs polgármester gyújtotta meg. Az egyházak képviseletében Garas Krisztina evangélikus lelkész tartott adventi áhítatot, és áldotta meg a koszorút. A meghitt hangulatot az ünnepi alkalomhoz illő versekkel, egyházi énekekkel Horváth Péter hitoktató vezetésével az általános iskola gitárszakkörösei, énekesei valamint az ostffyasszonyfai nyugdíjas klub tagjai tették teljessé. A megnyitó után a művelődési házban forralt borral, teával, sült almával várták az ünnepváró vendégeket a szervezők.
Ostffyasszonyfa Önkormányzata nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik az összefogás szép példájaként bármi módon részt vállaltak abban, hogy az ünnephez méltó környezetben lehettünk ezen a napon - és lehetünk majd az elkövetkezendő hetekben is - itt!
(H. Nelli)

KIGYÚLT A 2. ADVENTI GYERTYA LÁNGJA
Az első, - a hit gyertyájának meggyújtása után a második, a reményt szimbolizáló gyertya meggyújtására gyűltek össze a falu lakói és az idelátogató vendégek december 3-án, szombaton, a művelődési ház udvarán felállított betlehem és adventi koszorú köré, hogy együtt készülődjünk a közelgő ünnepre. A 2. gyertyát Giczi Józsefné ÁMK igazgató gyújtott meg, majd kicsik és nagyok Mikulásváró hangulatban énekeltek a koszorú körül.
Ennek szellemében folytatódott a rendezvény a művelődési ház nagytermében, ahol a soproni Habakuk Bábszínház Tarkabarka hóemberéről szóló kedves és humoros, interaktív meséjén derülhetett gyermek és felnőtt egyaránt. December 6-ához, közeledve, ezzel a mesével már Mikulás napját készítettük elő. Bár a jóságos öreg ugyan nem látogatott el hozzánk, de cukorkát azért küldött a jelenlévő gyermekeknek.
A délután további részében vidám ünnepi dalok mellett a Celldömölki Népjóléti Szolgálat, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai, az ÁMK dolgozói és a nyugdíjas klub tagjai kreatív kézműveskedésre várták a gyermekeket és szüleiket. A csuhé karácsonyfadíszek, képeslapok, spatula hóemberek, üdvözlő táblácskák és képkeretek mellett még mindig nagy sikere volt a mézes sütemények sütésének. Szebbnél szebb alkotásokkal és élményekkel megrakodva térhettek haza az idelátogatók.
(H. Nelli)


Galéria

Friss hírek

Hulladékgyűjtés változásáról tájékoztatás

Tovább

Szemétszedés a falu határában

Tovább

FELHÍVÁS TORTA SZÉPSÉG VERSENYRE

Tovább

Vegyszeres gyomirtásról értesítés

Tovább

Önkormányzati képviselők számának megállapítása a 2019. évi önkormányzati választásokon

Tovább