Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

ADVENTÜNK fényei 2016 (1. - 2. vasárnap)

2016-11-18 12:17:00

 ELSŐ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS OSTFFYASSZONYFÁN

„Ádvent idején szembe jön velünk
földi vándornak öltözötten,
ünnep-várásunk országútján,
lélek-terhelő nagy ködökben…
Gyertya kell! – Sok kis égő gyertya,
és lángokat hordozó kezek,
hogy amikor szembe jön velünk,
el ne kerüljük Őt, emberek!”

Sok család látogatott el november 27-én délután a falu központjában álló koszorú és betlehem köré, hogy együtt nyissák meg az adventi várakozás 4 hetes időszakát. Az ünneplő közösséget Horváth Sándorné művelődésszervező köszöntötte, utalva az ünnep közösség- teremtő erejére, majd Vass Albert szavait hallgatva emlékeztünk a régi karácsonyok hangulatára és készülhettünk lelkiekben a közelgő ünnepre.
Az első adventi gyertyát Mihácsi Szabolcs polgármester gyújtotta meg. Az egyházak képviseletében Garas Krisztina evangélikus lelkész tartott adventi áhítatot, és áldotta meg a koszorút. A meghitt hangulatot az ünnepi alkalomhoz illő versekkel, egyházi énekekkel Horváth Péter hitoktató vezetésével az általános iskola gitárszakkörösei, énekesei valamint az ostffyasszonyfai nyugdíjas klub tagjai tették teljessé. A megnyitó után a művelődési házban forralt borral, teával, sült almával várták az ünnepváró vendégeket a szervezők.
Ostffyasszonyfa Önkormányzata nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik az összefogás szép példájaként bármi módon részt vállaltak abban, hogy az ünnephez méltó környezetben lehettünk ezen a napon - és lehetünk majd az elkövetkezendő hetekben is - itt!
(H. Nelli)

KIGYÚLT A 2. ADVENTI GYERTYA LÁNGJA
Az első, - a hit gyertyájának meggyújtása után a második, a reményt szimbolizáló gyertya meggyújtására gyűltek össze a falu lakói és az idelátogató vendégek december 3-án, szombaton, a művelődési ház udvarán felállított betlehem és adventi koszorú köré, hogy együtt készülődjünk a közelgő ünnepre. A 2. gyertyát Giczi Józsefné ÁMK igazgató gyújtott meg, majd kicsik és nagyok Mikulásváró hangulatban énekeltek a koszorú körül.
Ennek szellemében folytatódott a rendezvény a művelődési ház nagytermében, ahol a soproni Habakuk Bábszínház Tarkabarka hóemberéről szóló kedves és humoros, interaktív meséjén derülhetett gyermek és felnőtt egyaránt. December 6-ához, közeledve, ezzel a mesével már Mikulás napját készítettük elő. Bár a jóságos öreg ugyan nem látogatott el hozzánk, de cukorkát azért küldött a jelenlévő gyermekeknek.
A délután további részében vidám ünnepi dalok mellett a Celldömölki Népjóléti Szolgálat, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai, az ÁMK dolgozói és a nyugdíjas klub tagjai kreatív kézműveskedésre várták a gyermekeket és szüleiket. A csuhé karácsonyfadíszek, képeslapok, spatula hóemberek, üdvözlő táblácskák és képkeretek mellett még mindig nagy sikere volt a mézes sütemények sütésének. Szebbnél szebb alkotásokkal és élményekkel megrakodva térhettek haza az idelátogatók.
(H. Nelli)


Galéria

Friss hírek

FALUNAPUNK ESEMÉNYEI 2019.

Tovább

Ostffyasszonyfa csapadékvíz elvezetés tervek

Tovább

Hulladékgyűjtés változásáról tájékoztatás

Tovább

Önkormányzati képviselők számának megállapítása a 2019. évi önkormányzati választásokon

Tovább

Honlap infó

Tovább