Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

ADVENTÜNK fényei 2016 ( 3. - 4. vasárnap)

2016-12-06 12:28:00

3. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS OSTFFYASSZONYFÁN

 
„Az út szívünkig ér, jön már akit angyal kísér.
Sietve nyit kaput a hit, s a Megváltó megérkezik.”

December 11-én vasárnap este a 3. adventi gyertya meggyújtására gyűltek össze az ünneplő vendégek az ostffyasszonyfai Művelődési Ház udvarán felállított koszorú mellett. Az örömöt szimbolizáló rózsaszín gyertyát Papp Tibor képviselő gyújtotta meg, majd egy közös éneklés után a művelődési ház nagytermében folytatódott az ünnepi program.
A bevezető gondolatok után a rendezvényt zeneiskolás növendékeink ifj. Jákói Sándor és Jákói Nóra Első karácsony című zeneszáma nyitotta meg, majd angyali és ördögi show táncosaink karácsonyi koreográfiája örvendeztette meg jelenlévőket. Meghívott fellépőink a Pápai Munkácsy Zenestúdió általános és középiskolás tagjai voltak. A közelgő ünnepet várva karácsonyra hangoló dalaikkal zárult rendezvényünk. A vendégeket az előtérben az óvoda Szülői Közösségének jótékonysági vására mellett az elmaradhatatlan finomságok: forralt bor, tea és sütemény várta.
(H. Nelli)

4. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS OSTFFYASSZONYFÁN

„Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban,
s éled az ember REMÉNYE!”

Karácsony kapujában, az utolsó adventi vasárnapon közös ünneplésre gyűltek össze a falu lakói és a környező településekről idelátogatók, hogy magukba fogadják az ünnep üzenetét, nyugalmát, meghittségét, a karácsonyvárás bensőséges érzését.
Az adventi koszorú 4. – reményt szimbolizáló gyertyáját Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője gyújtotta meg, majd az ünnepi díszbe öltöztetett nagyteremben Hende Gáborné képviselő asszony köszöntötte alkalomhoz méltó gondolataival az ünneplő közösséget.
A teltházas rendezvényt nagycsoportos óvodásaink kedves műsora nyitotta. A kicsiket a helyi nyugdíjas klub szívet-lelket megérintő, énekes, verses összeállítása követte. Az ünnepi műsor az általános iskola alsó tagozatos tanulóinak pásztorjátékával folytatódott, melyet a felsősök csodálatos harangjátéka tett még színesebbé. Végül az óvoda és iskola pedagógusaiból ez alkalomra alakult kamarakórus záródalával ért véget hagyományos Falukarácsonyunk, amely a négy hetes előkészület megkoronázásaként reméljük, segítette az ünnepre hangolódást. E napon, gyermekeink megajándékozása, a hagyományos bejgli és tea elfogyasztása közben ismét megtapasztalhattuk az ünnep közösségteremtő erejét.
Ostffyasszonyfa Község Önkormányzata és a szervezők nevében ezúton kívánok a falu minden lakójának és a honlap olvasóinak, áldott, békés, szeretetteljes ünnepeket!
(H. Nelli)
 


Galéria

Friss hírek

Amatőr asztalitenisz házibajnokság (eredmények)

 Asztalitenisz versenyünkről. GYERMEK kategóriában sajna csak 3 induló volt.
3.lett Németh András, 2.Simon Gábor , 1.hely Hajba Kevin A fiúk komolyan készültek a versenyre,tavaly óta sokat fejlődtek. Utóbbi kettő a felnőtt mezőnyben is asztalhoz állt. NŐI VERSENY Igazi komoly csatákat hozott hét résztvevővel. .
4.hely Ajkai Valentina , 3.Földiné Csóka Mária, 2.Horváth Sándorné Nelli ,1.hely Klári tanító néni , Gratula nékik.
FÉRFImezőny ,16 résztvevő,színvonalas csaták. 8.hely Hajba Kevin , 7.Simon Gábor, 6. Csiszár Tomi, 5.Cseszkó Sándor, 4.Szabó Peti ujfalu, 3.Tóth Lackó, 2.Harasztovics Robi, 1.hely Takács István. A versenyzőket örömünkre sok családtag,szurkoló is elkísérte ,félelmetes jó hangulatot teremtettek az arénában!
(Harasztovics Róbert)

 

Tovább

MEGHÍVÓ honismereti előadásra

Tovább

Jótékonysági Óvodai Batyus Bál

Tovább

Kéményseprő-ipari szolgáltatás megkezdéséről értesítés

Tovább

Hulladékgyűjtési naptár 2019. I. negyedév

Tovább