Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Dr. Ajkay Zoltán: Emlékeim a világháborubol. (napló letöltése és előadás képei).

2019-02-23 08:41:00

 A napló pdf fájlként letölthetőhttps://drive.google.com/file/d/1aZcT8JdjJWT9Q_Q6qbXT6WUcYASTg0Yl/view?usp=sharing  (a piros) linkre kattintva.
 

 Honismereti előadás
„Ostffyasszonyfa kiválóságai” életrajzi sorozat olyan neves személyeket mutat be, akik valamilyen módon kötődnek - itt születtek, éltek, munkálkodtak - a faluhoz, és munkásságukkal jelentős hatással voltak a település fejlődésére, hírnevére, az itt lakók életére.
Egyik ilyen neves személyiség Dr. Ajkay Zoltán honvéd törzsorvos tábornok, a mintegy 800 éves múltra visszatekintő nemesi család egyik leszármazottja.
Róla hallhattak az érdeklődők Bóka István honismereti kutató előadásában egy érdekes, vetített képek által szemléltetett hiteles és tartalmas ismertetőt február 23-án az ostffyasszonyfai művelődési házban. Az esti rendezvényre szép számmal jöttek el a helybeliek és a településről elszármazottak, akiknek fontos a faluhoz való kötődés, a gyökerek és a baráti kapcsolatok ápolása.
Bóka István mélyre ható, alapos kutatómunkája eredményeképpen a tábornok unokáitól kapott hiteles adatok, dokumentumok, mellett egy felbecsülhetetlen értékű, mintegy 180 oldalas naplóhoz is hozzájutott.
Az 1922-ben „Emlékeim a világháborubol” című napló rendelkezésre áll az érdeklődők számára Ostffyasszonyfa honlapján, olvasható és letölthető formában.
(H. S-né)


Galéria

Friss hírek

Trianoni megemlékezés

Tovább

Óvodai rendkívüli szünet hatályon kívül helyezéséről szóló polgármesteri határozat

Tovább

Polgármesteri határozat játszótér és Czencz park használatáról

Tovább

Polgármesteri határozat sportpálya használatáról

Tovább

Celldömölk fogászati alapellátás sürgősségi rendelése

Tovább