Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Halottak napi megemlékezés 2016.okt.30. képekkel

2016-10-28 17:45:00

 „Ezek a tisztaság percei.
Ma, itt, HALOTTAK NAPJA VAN.
Látjátok feleim... s voltunk bár Istentől bármi távol,
itt reszketünk mind, miként a sok kis mécs világol,
...por és hamu...”

(Birtalan Ferenc)

Nem mindennapi természeti jelenséget láthattak mindazok, akik október 30-án, vasárnap kilátogattak a temetőbe a halottak napi istentiszteletre. Csodálatos szivárvány tűnt fel az égbolton a falu felett, hogy a bibliai szövetségkötés jelképeként összekösse az Eget a Földdel, az élőket a holtakkal.
Az égi jelenség ugyan eltűnt, de megerősítette a Hősi Emlékműnél 17.00 órakor kezdődő megemlékezés résztvevőiben Garas Krisztina evangélikus lelkész halottak napi áhítatában elhangzottakat:
„Akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk!” (Róm. 14:8)
Ezt követően Budai Zoltán római katolikus plébános emlékezett meg a 48/49-es szabadságharc kapcsán azokról a ma már néma hősökről, akik hazánkért ontották vérüket.
Az egyházi megemlékezéseket zenekíséret mellett koszorúzás követte:
- Ostffyasszonyfa Község Önkormányzata nevében Mihácsi Szabolcs polgármester, Gaál Sándor alpolgármester és Hende Gáborné képviselő,
- az Agrár-Offa Mezőgazdasági Kft nevében Mátyás István ügyvezető igazgató,
- az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola nevében Macsotay Gézáné igazgatóhelyettes és Niczki-Mátis Zsuzsanna tanárnő helyezett el koszorút az emlékműnél.
A mécses gyújtást követően az ünnepségen részt vevők néma tiszteletadás mellett 1 perces harangszóval emlékeztek az elhunytakra.           (H. Nelli)


Galéria

Friss hírek

Amatőr asztalitenisz házibajnokság (eredmények)

 Asztalitenisz versenyünkről. GYERMEK kategóriában sajna csak 3 induló volt.
3.lett Németh András, 2.Simon Gábor , 1.hely Hajba Kevin A fiúk komolyan készültek a versenyre,tavaly óta sokat fejlődtek. Utóbbi kettő a felnőtt mezőnyben is asztalhoz állt. NŐI VERSENY Igazi komoly csatákat hozott hét résztvevővel. .
4.hely Ajkai Valentina , 3.Földiné Csóka Mária, 2.Horváth Sándorné Nelli ,1.hely Klári tanító néni , Gratula nékik.
FÉRFImezőny ,16 résztvevő,színvonalas csaták. 8.hely Hajba Kevin , 7.Simon Gábor, 6. Csiszár Tomi, 5.Cseszkó Sándor, 4.Szabó Peti ujfalu, 3.Tóth Lackó, 2.Harasztovics Robi, 1.hely Takács István. A versenyzőket örömünkre sok családtag,szurkoló is elkísérte ,félelmetes jó hangulatot teremtettek az arénában!
(Harasztovics Róbert)

 

Tovább

MEGHÍVÓ honismereti előadásra

Tovább

Jótékonysági Óvodai Batyus Bál

Tovább

Kéményseprő-ipari szolgáltatás megkezdéséről értesítés

Tovább

Hulladékgyűjtési naptár 2019. I. negyedév

Tovább