Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Augusztus 20.-i ünnepség

2019-08-22 10:47:00

 Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére 2019. augusztus 19.-én megtartott ünnepség.

  „Jól megjelölte ezt az ezredévet:
kereszttel írta rá kemény nevét,
mint halhatatlan győzelmi ék. …
(Tűz Tamás: Szent István király)

Ünnepi műsorral, díjátadással és kiállítással emlékeztek a település lakói és a meghívott vendégek augusztus 19-én a művelődési házban az államalapítás és az államalapító Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségen.
Ostffyasszonyfa Község Önkormányzat Képviselőtestülete állami ünnepünk augusztus 20-a alkalmából „Ostffyasszonyfa Község posztumusz díszpolgára” címet adományozta Dr. Mesterházy Gábor, Ostffyasszonyfa háziorvosaként elkötelezettséggel végzett több évtizedes önzetlen, odaadó munkájának elismeréseként.
A díszpolgári cím átadása mellett „Ostffyasszonyfáért érdemérem” kitűntetést kapott Ostffyasszonyfa kulturális életében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül Gregorich Ferenc, és Ostffyasszonyfa sportéletében végzett kiemelkedő, önzetlen munkája elismeréséül Eőry József.
„Magyarnak lenni nagy s szent akarat”címmel, az ünnep tiszteletére igényesen összeállított, színvonalas műsort a Szent Mihály Szekere Vándorszínház előadásában láthatta a közönség.
A rendezvény méltó zárásaként Czencz János ostffyasszonyfai születésű festőművész Ostffyasszonyfának adományozott festményeiből nyílt kiállítás a művelődési házban. A megnyitón jelen volt Huszák Ferenc, a festő lányának özvegye, és Rühl Gizella, a Czencz János festőművész Alapítvány titkára is.
(H.S-né)

Az ünnepségen készült fotók :


Galéria

Friss hírek

Celldömölki HVI határozat ajánlások számáról

Tovább

Óvodavezetői (magasabb vezető) pályázat

Tovább

Helyi Választási Bizottság határozata időközi választás kitűzéséről

Tovább

Közművelődési munkatárs munkakör betöltésére pályázat

Tovább

Konyhai kisegítő munkakör betöltésére pályázati felhívás

Tovább