Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

2019. ADVENTI PROGRAMJAINK és KÉPEIK

2019-12-01 13:49:00

 ADVENT 1. vasárnap:
„Egy gyertya ég ma még,
benne a hit jelképe lángol…”

Ahogy országszerte számos településen, december 1-jén Ostffyasszonyfán is felgyulladt az első gyertya lángja a falu adventi koszorúján, a művelődési ház udvarán. Ettől a naptól kezdve négy hét áll rendelkezésünkre, hogy lélekben is felkészüljünk az ünnepre.
Az első, a hit gyertyáját Mihácsiné Dózsa Hajnalka polgármester asszony gyújtotta meg. Az adventi időszakról, a lelki felkészülésről beszéltek a történelmi egyházak helyi vezetői: Garas Krisztina lelkésznő és Németh Zoltán plébános.
Az ünneplő vendégek ezután néhai Kelemen Etelka ostffyasszonyfai festőművész képeinek kiállítását tekinthették meg a művelődési házban, mely a Magyar Falu Program keretében az Ostffyasszonyfai Nagyboldogasszony Templomért és az Egyházközségért Alapítvány támogatásával valósult meg, és emelte a rendezvény fényét.
A kiállítást Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója, egykori Kelemen Etelka tanítvány nyitotta meg.
Az ünnepi műsorban „A mi karácsonyunk” címmel verses, zenés, vetített képes összeállítás után, a betlehemezés hagyományát elevenítették fel meghívott előadóink. Végül forralt bor, tea és sütemények mellett baráti beszélgetéssel zárult a rendezvény.
(H. S-né)

 


Galéria

Friss hírek

Meghívó advent 2. vasárnapjára

Tovább

2019. ADVENTI PROGRAMJAINK és KÉPEIK

Tovább

Szelektív gyűjtéssel kapcsolatos tájékoztató

Tovább

Nagyvad terelővadászatról tájékoztatás (Aranyhegy Vadásztársaság

Tovább

Honlap infó

Tovább