Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Szüreti felvonulás és mulatság képei

2018-10-05 10:42:00

2018.

 

„Kikeletkor, Szent György napkor
Minden ember lehet pásztor.
De már ősszel, számadáskor
Az az ember, ki beszámol.”


A hagyomány jegyében ki lóháton, ki traktoron, lovasszekéren, vagy kisteherautón vonult végig a falu utcáin Szent Mihály napjának délutánján.
Kisbíró dobolta ki a szüreti eseményt mindenütt, ahol várták és fogadták a vidám felvonulókat.
A visszaérkezőket a művelődési ház udvarán és épületében zajló programokkal marasztalták a szervezők. Volt arcfestés, lovaglás,
kézműves foglalkozás, lufi hajtogatás, ugrálóvár, valamint Zsongi bohóc produkciója az apróbbak bevonásával. Az előtérben büfé várta a szomjazókat,
majd 17.00 órától a Somló és a Ság hegy levét kóstolgathatták a vendégek.
Csikós és lova közti tökéletes összhang bizonyítékaként a jeles nap egyik érdekessége a csikós bemutató volt, melynek hangulatát zenei aláfestés fokozta.
A nagyteremben a GIRLS! Csak Csajok Zenei Együttes és a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar műsora közt egy vidám kabaréjelenetet is láthattak a nézők.
A Szent Mihály napi tábortűz meggyújtását Budai Zoltán római katolikus plébános gondolatai vezették be, majd egy kis közös énekelgetés után látványos tűzijátékkal, szalonnasütéssel végződött a rendezvény kulturális része.  Este 10 órától a Macskajaj zenekar szolgáltatta a báli zenét. (H.S-né)

 

 


Galéria

Csatolt dokumentumok (1)

Friss hírek

Amatőr asztalitenisz házibajnokság (eredmények)

 Asztalitenisz versenyünkről. GYERMEK kategóriában sajna csak 3 induló volt.
3.lett Németh András, 2.Simon Gábor , 1.hely Hajba Kevin A fiúk komolyan készültek a versenyre,tavaly óta sokat fejlődtek. Utóbbi kettő a felnőtt mezőnyben is asztalhoz állt. NŐI VERSENY Igazi komoly csatákat hozott hét résztvevővel. .
4.hely Ajkai Valentina , 3.Földiné Csóka Mária, 2.Horváth Sándorné Nelli ,1.hely Klári tanító néni , Gratula nékik.
FÉRFImezőny ,16 résztvevő,színvonalas csaták. 8.hely Hajba Kevin , 7.Simon Gábor, 6. Csiszár Tomi, 5.Cseszkó Sándor, 4.Szabó Peti ujfalu, 3.Tóth Lackó, 2.Harasztovics Robi, 1.hely Takács István. A versenyzőket örömünkre sok családtag,szurkoló is elkísérte ,félelmetes jó hangulatot teremtettek az arénában!
(Harasztovics Róbert)

 

Tovább

MEGHÍVÓ honismereti előadásra

Tovább

Jótékonysági Óvodai Batyus Bál

Tovább

Kéményseprő-ipari szolgáltatás megkezdéséről értesítés

Tovább

Hulladékgyűjtési naptár 2019. I. negyedév

Tovább