Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Az Ostffyasszonyfai Citerazenekar és népdalkör 40-éves jubileumi estje 2017

2017-11-17 08:03:00

 Nagy sikert aratott jubileumi estjét tartotta 2017.november 25.-én a 40 éves Ostffyasszonyfai Citerazenekar és Népdalkör.

A 40 év alatt Magyarország szinte egész területén szerepeltek, emellett Ausztriában és Szlovéniában is felléptek már, de többször hallhattuk őket a rádióban is.
40 éves működésük alatt 2 daloskönyvük is megjelent.Szerepléseik közül egyik legkiemelkedőbb 2004- ben az V. Vass Lajos Népzenei verseny
Kárpát- medencei döntője volt, ahonnan Vass Lajos Nagydíjjal tértek haza.
Jubileumuk alkalmából régi és új népdalcsokrokat adtak elő. A műsorban vendégszereplőként fellépett a Répcelaki Ümmögő Együttes, Varga Diána népdalénekes és ostffyasszonyfai tanítványai, s a Gombolyag zenekar. A dalok mellett erdélyi népmesét hallhatott a közönség Földiné Csóka Mária, a népdalkör egyik tagja előadásában.
Az ünnepség végén Tanai Erzsébet népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere, a Vasi Népdalstúdió vezetője méltatta a jubiláló zenekart. Ezt követően a meghívott vendégek közül Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Ostffyasszonyfa Község Önkormányzata mellett a baráti együttesek vezetői köszöntötték az együttest és vezetőjét, Gregorich Ferencet, aki a kezdetektől összefogja ezt a hagyományőrző közösséget. (Bné Sz. K.)

  A fotók: Katona Tamás és a  Petőfi Sándor ÁMK képei


Galéria

Friss hírek

Hirdetmény - a jelöléshez szükséges ajánlások számáról

Tovább

Ügyfélfogadásról tájékoztatás

Tovább

Hirdetmény - Településrendezési terv módosítása - partnerségi egyeztetés

Tovább

Tájékoztatás óvodai beíratásról - 2024

2024. április 23. (kedd) - 12:00 - 15:00 óra
2024. április 24. (szerda) - 11:00 - 14:00 óra

 

Tovább

Honlap infó

Tovább