Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

2019 Augusztus 20.-i ünnepség

2019-01-30 13:52:00

Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére 2019. augusztus 19.-én megtartott ünnepség. 

  „Jól megjelölte ezt az ezredévet:
kereszttel írta rá kemény nevét,
mint halhatatlan győzelmi ék. …
(Tűz Tamás: Szent István király)

Ünnepi műsorral, díjátadással és kiállítással emlékeztek a település lakói és a meghívott vendégek augusztus 19-én a művelődési házban az államalapítás és az államalapító Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségen.
Ostffyasszonyfa Község Önkormányzat Képviselőtestülete állami ünnepünk augusztus 20-a alkalmából „Ostffyasszonyfa Község posztumusz díszpolgára” címet adományozta Dr. Mesterházy Gábor, Ostffyasszonyfa háziorvosaként elkötelezettséggel végzett több évtizedes önzetlen, odaadó munkájának elismeréseként.
A díszpolgári cím átadása mellett „Ostffyasszonyfáért érdemérem” kitűntetést kapott Ostffyasszonyfa kulturális életében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül Gregorich Ferenc, és Ostffyasszonyfa sportéletében végzett kiemelkedő, önzetlen munkája elismeréséül Eőry József.
„Magyarnak lenni nagy s szent akarat”címmel, az ünnep tiszteletére igényesen összeállított, színvonalas műsort a Szent Mihály Szekere Vándorszínház előadásában láthatta a közönség.
A rendezvény méltó zárásaként Czencz János ostffyasszonyfai születésű festőművész Ostffyasszonyfának adományozott festményeiből nyílt kiállítás a művelődési házban. A megnyitón jelen volt Huszák Ferenc, a festő lányának özvegye, és Rühl Gizella, a Czencz János festőművész Alapítvány titkára is.
(H.S-né)

Az ünnepségen készült fotók :


Galéria

Friss hírek

Élelmezési adminisztrátor pályázat

Tovább

Orvosi ügyelet változás 2023. december 1-jétől!

Tovább

Hirdetmény beérkezett Bursa pályázatok elbírálásáról

Tovább

Hadifogolytemetői megemlékezés 2023

Tovább

Önkormányzati hírlevél 2023. 4. szám (október)

Tovább