Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

2019 Szemétszedés a falu határában

2019-05-03 13:52:00

  Évről évre egyre nagyobb méreteket ölt az illegális szemétlerakás. Azok, akik ezt teszik nemcsak károsítják a környezetet, de az utak környékén levő területek látványát elcsúfítják, nem beszélve sok esetben a fertőzésveszélyről.
A „Föld Napja”elnevezésű országos hulladékgyűjtő akció keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt „Jobb, ha el sem dobod!” szemétgyűjtési akciójához csatlakozva április 27-én, szombaton 13.00 órától vártuk az önkéntes szemétgyűjtőket a művelődési házba. Az évek óta megszervezésre kerülő önkormányzati program idén a civil lakosság kezdeményezésére kibővült a falu határában a külterületi utak mellett összegyűlt háztartási és egyéb hulladék összegyűjtésével.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. védőkesztyűk, láthatósági mellények, nagyméretű szemetes zsákok és kullancsriasztó biztosításával támogatta a programot, melynek legfőbb célja hogy a környezet megóvásában szemléletváltozást érjen el a lakosság körében. Megdöbbentő és elszomorító volt a közel 140 szemeteszsák, azon kívül az erdőkben kidobott veszélyes hulladékok látványa.
A dicséretes összefogás jutalmaként a helyi vöröskeresztes asszonyok közreműködésével bográcsgulyással, zsíros kenyérrel,szalonnasütéssel, limonádéval várták a szervezők az önkéntes környezetvédőket,
Környezetünk tisztaságának, épségének megóvása közös ügyünk, amelyért gyermekeink, unokáink, a jövő nemzedék érdekében mindannyian felelősek vagyunk!
„Te szedd!” helyett: „Te NE dobd el!”
Köszönet a résztvevőknek az összefogásért, Baloghné Csernus Gabriella és Mihácsi Euridike lelkes és alapos szervezőmunkájáért, valamint az Önkormányzatnak, Vörös Tibornak és Balogh Tibor családjának a megvendégeléshez szükséges felajánlásokért . (H.S-né)


Galéria

Csatolt dokumentumok (12)

Friss hírek

MEGHÍVÓ - Nőnap 2024

 2024. március 10. (vasárnap) 15:00

Tovább

MEGHÍVÓ - Közmeghallgatás

 2024. március 13. (szerda) 18:00

Tovább

Tájékoztatás óvodai beíratásról - 2024

Tovább

Honlap infó

Tovább