Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

I. Elszármazottak találkozója 2023

2023-06-07 18:16:00

2023. június 03.-a Ostffyasszonyfán, kiemelt helyet foglal el a faluból elszármazottak szívében.

Amikor a falu Polgármestere, Ács Attila, a Képviselő Testületi Tagok, Hajba Lajos Képviselő Úr elhatározták, hogy megszervezik a faluból elszármazottak találkozóját, talán érezték, de még Ők sem tudták milyen maradandó, megható emléket, érzéseket idéznek fel a meghívottak számára.

Érkezéskor a szép, igényes terítés, a frissítők, sütemények, erre az alkalomra készített EMLÉKLAP, képeslap a faluról azt igazolta számunkra, hogy itt VÁRTAK BENNÜNKET.
Ács Attila Polgármester Úr és Hajba Lajos Képviselő Úr, a találkozó szervezőjének ünnepi köszöntője a jelenlévők tiszteletét fejezte ki.
Örömmel hallgattuk a falu elért eredményeit, és terveit.
A közel ötven megjelent nevében köszönetet mondott Pálvölgyi Árpád korelnök, elszármazott. A kötetlen beszélgetés köré egy jól szervezett program kapcsolódott.
A falu legrégebbi eredet történetébe kalauzolt bennünket Bóka István elszármazott, aki már évek óta kutatja a falutörténetet. Gratulálunk a már megjelent és a jövőben megjelenő könyveihez.
Az ökomenikus misén összeértek a lelkek, a szeretet vette körül a jelenlévőket. Büszkék vagyunk, hogy ebben a faluban élhettünk, tanulhattunk. A Nagyszülők és Szüleink emlékét őrizhetjük.

A délutáni programra, a FALUNAPRA készült finom, ízletes gulyásból minket is megvendégeltek. Köszönjük az ügyes ételkészítő Hölgyeknek és Uraknak.
Jól illett az ebédhez Busznyák Gyuszitól prezentált fehér és vörösbor és megkóstolhattuk Tóth Kálmán díjnyertes borát, valamint Horváth Imre által ajándékozott pálinkákat is. Gratulálunk eredményeikhez, és további sikereket kívánunk Nekik.
Régi, nosztalgikus busszal végig jártuk a falut, kicsi- nagyobb utcáit, emlékezve a szülőiházakra, iskolai eseményekre.
Mivel büszkék vagyunk, hogy falunkban járt Petőfi Sándor, így „a PETŐFI 200„ jubileumhoz csatlakozva az 1962-ben végzett elszármazott tanulók babérkoszorút helyeztek el a Petőfi szobornál.

Az emlékfotókat nézegetve, a vissza idézett beszélgetésekre gondolva a köszönet szavait tolmácsoljuk: KÖSZÖNJÜK EZT A SZÉP NAPOT !

Poór Lászlóné/ Szerda Piroska/


„ ELMÚLT ,MINT SZÁZ PILLANAT,
S TUDJUK MÉGIS MÚLHATATLAN,
MERT SZÍVEK ŐRZIK, NEM SZAVAK”
/ Hemingway/

Köszönet az emlékeket megőrző profi fotókért Mihácsi Teodórának!

A rendezvénnyel kapcsolatban több visszajelzés is érkezett (Busznyák Ferenc, Széll Lászlóné, Mihácsi Gábor, Tóth Kálmán …), akik mind köszönetüket fejezték ki, annak reményében, hogy Hajba Lajos ezen kezdeményezése tovább gondolva, hagyománnyá fog válni Ostffyasszonyfán.
 

www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/06/programgazdag-falunap-ostffyasszonyfan-az-elszarmazottakat-is-visszavartak-fotok


Galéria

Friss hírek

Ügyfélfogadásról tájékoztatás

Tovább

Értesítés földi szúnyoggyérítésről

Tovább

Földi szúnyoggyérítésről értesítés

Tovább

Falugazdász fogadóórájáról tájékoztató

Tovább

Dajka álláspályázat

Tovább