Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Szüreti felvonulás és mulatság képei

2018-10-05 10:42:00

2018.

 

„Kikeletkor, Szent György napkor
Minden ember lehet pásztor.
De már ősszel, számadáskor
Az az ember, ki beszámol.”


A hagyomány jegyében ki lóháton, ki traktoron, lovasszekéren, vagy kisteherautón vonult végig a falu utcáin Szent Mihály napjának délutánján.
Kisbíró dobolta ki a szüreti eseményt mindenütt, ahol várták és fogadták a vidám felvonulókat.
A visszaérkezőket a művelődési ház udvarán és épületében zajló programokkal marasztalták a szervezők. Volt arcfestés, lovaglás,
kézműves foglalkozás, lufi hajtogatás, ugrálóvár, valamint Zsongi bohóc produkciója az apróbbak bevonásával. Az előtérben büfé várta a szomjazókat,
majd 17.00 órától a Somló és a Ság hegy levét kóstolgathatták a vendégek.
Csikós és lova közti tökéletes összhang bizonyítékaként a jeles nap egyik érdekessége a csikós bemutató volt, melynek hangulatát zenei aláfestés fokozta.
A nagyteremben a GIRLS! Csak Csajok Zenei Együttes és a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar műsora közt egy vidám kabaréjelenetet is láthattak a nézők.
A Szent Mihály napi tábortűz meggyújtását Budai Zoltán római katolikus plébános gondolatai vezették be, majd egy kis közös énekelgetés után látványos tűzijátékkal, szalonnasütéssel végződött a rendezvény kulturális része.  Este 10 órától a Macskajaj zenekar szolgáltatta a báli zenét. (H.S-né)

 

 


Galéria

Csatolt dokumentumok (1)

Friss hírek

Településkarbantartó pályázat kiírása

Tovább

Önkormányzati HÍRLEVÉL - 2023.1 szám (január)

Tovább

Ebösszeírás

Tovább

Önkormányzati Hírlevél 2022. október

Tovább

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2023.

Tovább