Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS AUGUSZTUS 20-án

2016-08-16 08:16:00

Szent István királyunkról és nemzetünkről

  „Méltó módon emlékezni és ünnepelni, ez a szándékunk. Lelket melengető példákért visszanyúlni a múltba, jelen életünknek is erőt adó forrása lehet. Így kapcsolódhat össze múlt és jelen. A közös emlékezésből biztatást, erősítést,hitet és önbizalmat nyerhetünk mindannyian: közönség és előadók egyaránt, és erősíthetjük egymásban a nemzethez való tartozásunk érzését.” –vallják a Szent Mihály Szekere Vándorszínház tagjai.

„Magyarnak lenni nagy s szent akarat” címmel Szent István Királyra és az Államalapításra emlékezve adott helyet a művelődési ház az Önkormányzat által szervezett és támogatott műsoros estnek. A közel egy órás, igényesen összeállított, színvonalas előadásra 2016. augusztus 23-án este fél 8 órakor került sor. Bár a falu hirdető tábláin és honlapján megjelenő plakátokon kívül minden családhoz meghívó került, sajnálatos módon mégis kevesen fogadták el az invitálást e feledhetetlen alkalomra.
Magyarságtudatunk megerősítéséhez az is hozzájárul, hogy magyar írók, költők, zeneszerzők műveit hallhatjuk, melyek rávilágítanak nemzetünk, kultúránk értékeire, sokszínűségére. Az est az előadók és a lelkes közönség közti baráti, kötetlen beszélgetéssel zárult. Köszönet mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket és nemzeti ünnepünket,  hiszen Györffy István szerint: „A magyarság nem a test, nem a vér, hanem a lélek kérdése.”
                                                                                                                                                                                                         ( Horváth Sné óvónő, közösségi animátor)

 

 


Galéria

Friss hírek

Lakosság tájékoztatása szúnyoggyérítés időpontjáról

Tovább

Celldömölki HVI határozat ajánlások számáról

Tovább

Óvodavezetői (magasabb vezető) pályázat

Tovább

Helyi Választási Bizottság határozata időközi választás kitűzéséről

Tovább

Közművelődési munkatárs munkakör betöltésére pályázat

Tovább