Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS AUGUSZTUS 20-án

2016-08-16 08:16:00

Szent István királyunkról és nemzetünkről

  „Méltó módon emlékezni és ünnepelni, ez a szándékunk. Lelket melengető példákért visszanyúlni a múltba, jelen életünknek is erőt adó forrása lehet. Így kapcsolódhat össze múlt és jelen. A közös emlékezésből biztatást, erősítést,hitet és önbizalmat nyerhetünk mindannyian: közönség és előadók egyaránt, és erősíthetjük egymásban a nemzethez való tartozásunk érzését.” –vallják a Szent Mihály Szekere Vándorszínház tagjai.

„Magyarnak lenni nagy s szent akarat” címmel Szent István Királyra és az Államalapításra emlékezve adott helyet a művelődési ház az Önkormányzat által szervezett és támogatott műsoros estnek. A közel egy órás, igényesen összeállított, színvonalas előadásra 2016. augusztus 23-án este fél 8 órakor került sor. Bár a falu hirdető tábláin és honlapján megjelenő plakátokon kívül minden családhoz meghívó került, sajnálatos módon mégis kevesen fogadták el az invitálást e feledhetetlen alkalomra.
Magyarságtudatunk megerősítéséhez az is hozzájárul, hogy magyar írók, költők, zeneszerzők műveit hallhatjuk, melyek rávilágítanak nemzetünk, kultúránk értékeire, sokszínűségére. Az est az előadók és a lelkes közönség közti baráti, kötetlen beszélgetéssel zárult. Köszönet mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket és nemzeti ünnepünket,  hiszen Györffy István szerint: „A magyarság nem a test, nem a vér, hanem a lélek kérdése.”
                                                                                                                                                                                                         ( Horváth Sné óvónő, közösségi animátor)

 

 


Galéria

Friss hírek

Amatőr asztalitenisz házibajnokság (eredmények)

 Asztalitenisz versenyünkről. GYERMEK kategóriában sajna csak 3 induló volt.
3.lett Németh András, 2.Simon Gábor , 1.hely Hajba Kevin A fiúk komolyan készültek a versenyre,tavaly óta sokat fejlődtek. Utóbbi kettő a felnőtt mezőnyben is asztalhoz állt. NŐI VERSENY Igazi komoly csatákat hozott hét résztvevővel. .
4.hely Ajkai Valentina , 3.Földiné Csóka Mária, 2.Horváth Sándorné Nelli ,1.hely Klári tanító néni , Gratula nékik.
FÉRFImezőny ,16 résztvevő,színvonalas csaták. 8.hely Hajba Kevin , 7.Simon Gábor, 6. Csiszár Tomi, 5.Cseszkó Sándor, 4.Szabó Peti ujfalu, 3.Tóth Lackó, 2.Harasztovics Robi, 1.hely Takács István. A versenyzőket örömünkre sok családtag,szurkoló is elkísérte ,félelmetes jó hangulatot teremtettek az arénában!
(Harasztovics Róbert)

 

Tovább

MEGHÍVÓ honismereti előadásra

Tovább

Jótékonysági Óvodai Batyus Bál

Tovább

Kéményseprő-ipari szolgáltatás megkezdéséről értesítés

Tovább

Hulladékgyűjtési naptár 2019. I. negyedév

Tovább