Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

Dr. Ajkay Zoltán: Emlékeim a világháborubol. (napló letöltése és előadás képei).

2019-02-23 08:41:00

 A napló pdf fájlként letölthető:
 https://drive.google.com/file/d/1aZcT8JdjJWT9Q_Q6qbXT6WUcYASTg0Yl/view?usp=sharing  (a piros) linkre kattintva.
 

 Honismereti előadás
„Ostffyasszonyfa kiválóságai” életrajzi sorozat olyan neves személyeket mutat be, akik valamilyen módon kötődnek - itt születtek, éltek, munkálkodtak - a faluhoz, és munkásságukkal jelentős hatással voltak a település fejlődésére, hírnevére, az itt lakók életére.
Egyik ilyen neves személyiség Dr. Ajkay Zoltán honvéd törzsorvos tábornok, a mintegy 800 éves múltra visszatekintő nemesi család egyik leszármazottja.
Róla hallhattak az érdeklődők Bóka István honismereti kutató előadásában egy érdekes, vetített képek által szemléltetett hiteles és tartalmas ismertetőt február 23-án az ostffyasszonyfai művelődési házban. Az esti rendezvényre szép számmal jöttek el a helybeliek és a településről elszármazottak, akiknek fontos a faluhoz való kötődés, a gyökerek és a baráti kapcsolatok ápolása.
Bóka István mélyre ható, alapos kutatómunkája eredményeképpen a tábornok unokáitól kapott hiteles adatok, dokumentumok, mellett egy felbecsülhetetlen értékű, mintegy 180 oldalas naplóhoz is hozzájutott.
Az 1922-ben „Emlékeim a világháborubol” című napló rendelkezésre áll az érdeklődők számára Ostffyasszonyfa honlapján, olvasható és letölthető formában.
(H. S-né)


Galéria

Friss hírek

Településkarbantartó pályázat kiírása

Tovább

Önkormányzati HÍRLEVÉL - 2023.1 szám (január)

Tovább

Ebösszeírás

Tovább

Önkormányzati Hírlevél 2022. október

Tovább

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2023.

Tovább