Üdvözöljük
Ostffyasszonyfán!

ÓVODA ÁTADÓ ÜNNEPSÉG

2018-03-28 15:02:00

2018.március 24.-én.

 
Hej, óvoda, óvoda,
de fényes az ablaka,
de tágas az ajtaja,
de szép tiszta minden terme,
zsibong a sok gyerek benne;
olyan, mint egy kacsalábon
forgó, ékes palota.
…Hej óvoda, óvoda.
De sok gyerek jár oda.” (Vackor)

Kormos István verses meséjének ismerős soraival és zenés-dalos játékfűzéssel köszöntötték az ostffyasszonyfai óvodások, - az óvodaátadás alkalmából- összesereglett kedves vendégeket.
A megjelenteket Mihácsi Szabolcs polgármester és Giczi Józsefné intézményvezető köszöntötték és mondtak köszönetet mindazoknak, akik támogatást vagy bármilyen segítséget nyújtottak a felújításban.
 ”…A mai óvoda épületét 1979-ben adták át. A közel 4 évtizedes fennállása alatt a falak megfakultak, a berendezések és az elektromos hálózat elavult. A fenntartó önkormányzat számára több alkalommal is lehetőség volt az intézmény karbantartására, külső homlokzatának és tetőfedésének felújítására.
A további fejlesztésekhez újabb anyagi forrásokra volt szükség. 2016-ban a Belügyminisztérium által, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázaton önkormányzatunk eredményesen pályázott és 30 millió forint támogatásban részesült, melyhez 10 milliós önerőt biztosított, ezáltal egy komoly beruházás valósulhatott meg.”…Önkormányzatunknak fontosak a faluban élő gyermekek, mivel ők jelentik a település fennmaradását,fejlődését és fontosnak tartom,hogy megtegyünk mindent annak érdekében,hogy olyan környezetet biztosítsunk számukra, ahol jól érzik magukat…"(Mihácsi Szabolcs)

 „…Nagy nap ez a mai. Ünnepnap. A ritka és különleges alkalmak egyike. Hisz az elmúlt hónapokban végre valóra vált egy régen dédelgetett álmunk. …Többen figyeltük azt a csodát, amit az átadási határidő szűkössége miatt a kivitelező Alpok-Pro Kft. dolgozói véghezvittek rövid idő alatt. Nem egyszer vasárnap éjfélkor még dolgoztak az épületben.
Ennek köszönhetően 2018. február 18-án visszaköltözhettünk a „régi óvodánkba”- ahogy egyik kisóvodásunk mondta.
Ez a bizonyos régi óvoda, most egy új, megszépült arcát mutatja: kialakításra került egy sokkal tágasabb gyerekmosdó és öltöző, egy nagyobb szülői fogadó, egy logopédiai szoba, egy új nevelői szoba az óvodapedagógusoknak, egy modern eszközökkel felszerelt melegítőkonyha. Új nyílászárók, radiátorok, akadálymentesítő rámpa, a villamos hálózat teljes felújítása, modern, ledes világítótestek, s ami az óvodahasználóknak leglátványosabb: új csoportszobai és gyermekbútorok, irodabútorok, új gyermekágyak és ágyneműk kerültek megvásárlásra….” (Giczi Józsefné)


Ágh Péter, térségünk országgyűlési képviselője is méltatta eseményünket: 
Mint mondta, az első igazi élmények maradandók. Köszönetet mondott az óvoda pedagógusainak, akik szorosan a család mögött állva segítik a kisgyermekek fejlődését.
Emlékeztetett, hogy a pályázati sikerhez van szükség a képviselői munkára.

A jelképes szalag átvágás után Garas Krisztina evangélikus lelkésznő és Budai Zoltán katolikus plébános áldották meg az épületet és a benne élőket.
Harasztovics Tímea elnök, az Ostffyasszonyfáért Közalapítvány nevében, Hiba Lászlóné óvodavezető a csöngei Weöres Sándor Óvoda nevében ajándékkal kedveskedtek óvodánknak.
Harasztovics Sándorné a gyerekeket lepte meg mézeskalács figurákkal.

(Fotók: Gregorich Ferenc)

 

 


Galéria

Friss hírek

Földi szúnyoggyérítésről értesítés

Tovább

Falugazdász fogadóórájáról tájékoztató

Tovább

Dajka álláspályázat

Tovább

Falunap 2024

Tovább

Óvodapedagógus álláshirdetés

Tovább